Milan Ondrík o období mečiarizmu: Bol to divoký západ, divím sa, že sme to prehliadali

Film, ktorý opisuje slovenské dejiny.

Únos prezidentovho syna, Michala Kováča mladšieho, sa nezmazateľným písmom zapísal do slovenskej histórie. Čin, za ktorý nebol doposiaľ nikto potrestaný bol inšpiráciou pre režisérku Marianu Čengel Solčanskú. Tá sa pustila do projektu s názvom Únos, ktorý na jej počiatku brzdili mnohé komplikácie. Je verejným tajomstvom, že o zastavenie filmu sa pokúšali mnohí.

Herci aj tvorcovia tlak napokon ustáli a film, v ktorom hrá jednu z hlavných postáv Milan Ondrík, uzrie svetlo sveta v premiére už 1. marca. Jeho postava Chalaniska bola inšpirovaná Ivanom Lexom, ktorý v tom čase šéfoval Slovenskej informačnej službe. Práve Milan Ondrík je zároveň aj jedným z dvoch hostí v tohtoročnej prvej epizóde relácie Nikto nie je dokonalý.

Milan Ondrík o mečiarizme Milan Ondrík o mečiarizme Zdroj: Continental Film

​​Pri tejto príležitosti sme ho oslovili s otázkami nielen ohľadom filmu, ale aj jeho života v období Mečiarovej vlády. Aký názor má herec na toto temné obdobie a prečo prijal ponuku do filmu, ktorý otvára jeden z najvážnejších nepotrestaných zločinov v slovenskej histórii? To si pozrite vo videu!

Premiérové časti relácie Nikto nie je dokonalý štartujeme už v utorok o 20:35 na JOJke!

Ivan Bobošík

Ivan Bobošík

Viac článkov od autora